Over Pivot Petra

Een interessant verhaal is
de basis van je identiteit.
Slider

Mijn verhaal

Ik heb één persoonlijk doel: beter worden. Letterlijk en figuurlijk. Mijn motto is eruit halen wat erin zit. Maar ook ik kom onderweg wat uitdagingen tegen… Soms lijkt het of vooruitgang niet voor mij is weggelegd.

Met kompas van het pad af
Als kleine meid ontdekte ik scouting. Als echte padvinders struinden we dan rond tijdens ontdekkingstochten. Ondanks dat ik nooit kompas leerde lezen, liep ik vaak voorop en bepaalde de route. Ik had een rotsvast vertrouwen in mijn eigen kompas en daarom volgden anderen. Dwars door de velden. Het opzoeken van deze grenzen, met bijbehorende risico’s, ging wel eens mis. Mijn ambitie om de eerste te zijn, te willen groeien en leren, bleef echter onverminderd groot. En dat bracht mij continu weer van de gebaande paden af. Op bijzondere plaatsen, bij interessante mensen. Die ik overstelpte met vragen. Mijn nieuwsgierigheid was moeilijk te stillen. Maar naarmate ik ouder werd, wilden anderen mij meer en meer klein houden. Ik werd steeds vaker in een hokje geplaatst. En zo kreeg ik labels, of stempels, opgeplakt. En dat liet ik allemaal toe.

Dwarsdenker
Als jongedame keek ik met grote ogen op naar mijn vader. Hoe hij als ondernemer van een stuk hout een bewegend element maakte. En dat zonder de puurheid van deze grondstof te verliezen. Als directeur van zijn timmerbedrijf dacht hij in opties en oplossingen. Zo wist hij zich te onderscheiden. Maar vaak stuitte hij dan op onbegrip. Of nog erger: op kritiek en afkeuring van invloedrijke mensen. Dat anderen hem niet gunde te groeien, zich te onderscheiden, had op mij veel impact. Mijn vader en ik wisten toen nog niet dat hieruit mijn bedrijf PivotPetra – podium voor innovatie zou ontspringen. Hoe dit bedrijf, ondanks de strubbelingen, toch tot stand kwam kun je hier lezen.

Haal alles uit het leven
Dat is mijn motto. Maar de ongeneeslijke ziekte vitiligo, die in mijn tienerjaren bij mij geconstateerd is, heeft een heel ander doel voor ogen. Dat de oorzaak van het ontstaan van vitiligo onduidelijk is en het mij fysiek en mentaal verandert, frustreert me mateloos. “Leer er mee te leven. Het is niet te genezen.” Zulke woorden van een arts klinken lang na kan ik je verzekeren. Uiteindelijk besloot ik me er bij neer te leggen. En te negeren dat ik witte vlekken op mijn lichaam heb, ziek ben. Want de arts weet wat het beste voor mij is, toch? De angst nam het vaak over. Angst voor groeiende vlekken, om stil te vallen door de aanhoudende vermoeidheid, dat ik nog zieker word… Ik wens dat op die pijnlijke momenten mensen met lef en invloed opstaan en zeggen “en nu is het tijd voor een doorbraak. Jij en ik, samen. En we gaan door, op naar een passende oplossing”.

Rasoptimist
Mensen met invloed maken je of breken je. Je kent het wel. Ze drukken een stempel op je en laten het erbij. Óf ze geven een ferme zet in de goede richting. Want juist wanneer iets stil staat kun je heel vindingrijk zijn om in beweging te komen. Want als je veel verliest, dan is mijn ervaring dat er ook veel te winnen is. Maar mijn leven voelt soms zo kloterig… dat ik toch besluit rasoptimist te zijn. Voor mijzelf en voor anderen.

Pivotier als ambt, innovatie als uitkomst
“Wees toch trots, de vlekken maken je uniek!” Nee, ik ben niet trots op mijn vitiligo die tegenwoordig in de schijnwerpers staat. De stilgevallen discussie over oorzaak én genezing irriteert me. Dus is het tijd voor een pivot! Elke dag werk ik ijverig aan betere patronen. Ook fouten volgen elkaar op. Mijn ervaring is dat juist die dieptemomenten potentie bevatten voor overwinningen. Dankbaar ben ik dan ook voor mijn repigmentatie op natuurlijke basis. Ik wens dat meer mensen met vitiligo zich tot doel stellen beter te worden. Want zo werken we aan oplossingen. Meer hierover kun je horen in deze uitzending en in mijn boek “Ziek wit” dat ik in 2020 verwacht uit te brengen.

Masterlijk besturen
In Rotterdam behaalde ik mijn masterdiploma Bestuurskunde, inclusief de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit. Ik bestudeer (gedrags)patronen in de maatschappij en bepaal de beïnvloeding daarop. Zo ontwikkelde ik een visie op verandering, waardoor je ondanks de enorme dynamiek, hier verantwoord mee om kan gaan.
De kunst van het (be)sturen combineer ik met de liefde voor sport en een gezonde winnaarsmentaliteit. Vanuit de vurige overtuiging om een positieve beweging te realiseren en zo maatschappelijke oplossingen te vinden maak en geef ik opleidingen en trainingen. Tijdens deze sessies rammel ik net zo lang aan je zodat je in beweging komt, leiding gaat nemen en besluiten neemt die van persoonlijke én maatschappelijke waarde zijn.

Strijders en hun (blinde) vlekken
Iedereen kan hulpondersteuning gebruiken, ondanks dat we het misschien niet graag toegeven. Wil je alles uit het leven halen? Dan heb je een motivator nodig die in je gelooft, je uitdaagt, je doorgrond. Niet alleen als het tegenzit, maar ook als het goed gaat. Uit de comfortzone stappen is niet makkelijk. Maar leidt wel tot gave prestaties en zulke waardevolle oplossingen! Doe jij mee? “Mien leef meadje”, zou mijn vader zeggen, “houd je zaag scherp”. Want met de juiste vraag, komt het antwoord vanzelf…. Laat je een bericht achter?

Hartelijke groet,

Petra

Petra Willems
Pivotier

Het is tijd, tijd om te contacten. Vul hier je gegevens in.

    Your personal data will be processed in accordance with our Privacy and Cookie statement .